pondělí 23. listopadu 2015

Alt tag pro obrázek

Upravte si alt tagy obrázků a buďte ve vyhledávači lépe vidět

Vyhledávací robot (např. GoogleBot, Seznam Crawler) jsou stále slepí a umí číst jen textový kód webu, takže popisky, meta tagy a tak dále. Jakmile se na stránce objeví grafika, nebo obrázek (fotka, ikonka), vyhledávací robot neví co obrázek obsahuje. Musíme mu v tom pomoci. Co jsou Alt tagy a jak Vám mohou pomoci v dohledatelnosti webu a jeho obrázků, o tom se dozvíte v následujícím článku.


A jdeme rovnou na příklad alt tagu obrázku maskota na webu www.silaseo.cz:


Tento obrázek existuje na odkazu: http://www.silaseo.cz/img/silaseo-seo-test-zdarma.png
Ale co je nejdůležitější, je jeho Alt tag (čili alternativní text, který oznamuje, co na obrázku vlastně je). Ten je zapsán takto: alt="maskot - Síla SEO"
Celý zápis obrázku pak v HTML vypadá takto: <img src="http://www.silaseo.cz/img/silaseo-seo-test-zdarma.png" alt="maskot - Síla SEO">


Co vlastně alt atribut umí a proč je chytré ho mít vyplněn?

Alt atribut pomáhá vyhledávačům identifikovat co na obrázku je a umožňuje tak soutěž v pozicích jednotlivých tagovaných obrázků. Můj obrázek na webu s tagem "Síla SEO maskot" je vidět na klíčová slova mého brandu "Síla SEO", stejně tak i na klíčové slovo "SEO maskot".


Profi tip

Nesnažte se alt tagy kopírovat stejné ke každému obrázku. Nemá to smysl. U některého klienta jsem např. viděl, že každý obrázek měl otagovaný stejným klíčovým slovem, na které chtěl být vidět. Když se to přežene, můžete si i uškodit (penalizace). Může to znamenat, že nebudete vidět na požadované klíčové slovo vůbec.


4 komentáře:

  1. Filipe aktuálně už se doba změnila a pomoci strojového učení a AI už Google dokáže s určitou pravděpodobností zjistit co je na obrázku a dle toho i obrázek řadit ve výsledku vyhledávání, samozřejmě správný popsaný alt je základ.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pomohlo dekuji www.detailing-car.cz

    OdpovědětVymazat
  3. There was nothing she might do as a passerby scooped a handful of cash out of the primary tray. Video slots typically have representations of 5 reels spinning on a video screen, however there are slots with extra reels. Paylines not only run straight throughout the reels but in addition run in V's, upside down method up|the different method up} V's, zigs and zags, and different configurations throughout the screen. — In addition, video slots often feature bonus rounds and "scatter pays." Designated symbols set off a scatter pay if two, three, or extra of them appear on the screen, even if do not appear to be} on the 빅카지노 same payline. The symbols that stop on a payout line decide whether a player wins. The traditional symbols are cherries, bars, double bars , triple bars, and sevens.

    OdpovědětVymazat